понедељак, 20. август 2018.

Никодијевић: У Београду тренутно радови на 40 километара саобраћајница, наредне године још више

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић обишао је данас реконструисан део Улице краља Милана, који је након пуцања водоводне цеви веома брзо обновљен. Како је том приликом прецизирао, након што су екипе ЈКП „Београдски водовод и канализација” отклониле квар, екипе „Београд-пута” извеле су обимне радове на постављању нове асфалтне подлоге у делу ове улице. Он је подсетио да се пуцање водоводних и топловодних цеви, нажалост, дешава у граду, а да је главни разлог старост инсталација.

– У Београду се у овом тренутку изводе радови на великом броју улица и путева, на безмало четрдесет километара саобраћајница. У толиком обиму дуго се није радило у главном граду – истакао је Никодијевић.

Он је подсетио да се радови у Кнегиње Зорке изводе према планираној динамици, те да би требало да до 3. септембра улица буде пуштена у саобраћај, а исто важи и за Таковску. Непланирани радови због пуцања водоводних цеви обављају се у Косовској и на врху Булевара краља Александра, али ће у року од 48 сати кварови бити санирани и делови улица и асфалтирани, навео је Никодијевић. Ове недеље завршни, хабајући слој асфалта добиће и Булевар ослобођења, од Аутокоманде ка Трошарини.  

Никодијевић је најавио и да радови на реконструкцији Трга републике почињу ове недеље.

– Према обиму, врсти посла и начину извођења обнављање Трга републике биће специфично. Радиће се 420 дана у три смене, а грађани ће посредством видео-линкова имати прилику да уживо прате радове. До марта се овде неће обустављати саобраћај, а онда ће поједини смерови бити затварани како би се спречиле гужве. У септембру почињу и радови у Карађорђевој, од Бранковог моста ка кули, а у октобру се окончава и комплетна реконструкција Балканске – рекао је Никодијевић.

У Београду се тренутно много инвестира и ради, оценио је Никодијевић, што је својеврстан увод у наредну годину када почињу радови у 27. марта, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, а након тога и у Кнеза Милоша, за шта је главни циљ већа проточност саобраћаја.   

– Ради се плански и како се завршавају једни радови, почињу други. Верујем да ће Београд за неколико година имати потпуно нову путну инфраструктуру, која ће олакшати свакодневни живот грађана и омогућити знатно већу проточност саобраћаја – закључио је Никодијевић.

Догађају су присуствовали директори „Београд-пута” и „Београдског водовода и канализације” Иван Тејић и Драган Ђорђевић. 

Напомена: Снимак догађаја може се преузети са сајта www.infobiro.tv